Kotimiasten verkkokauppojen kilpailuedut

Suomessa on tullut koko ajan lisää verkkokauppoja. Pääosa nettikaupoista on pienten yritysten omistamia, mutta kaikkein näkyvimmät ovat tällä hetkellä suuret yritysten omistuksessa. Suomalaisille asiakkaille suunnattuja verkkokauppoja on myös todella paljon ulkomaisessa omistuksessa. Tämä on huolestuttava asia näin veronmaksajan näkökulmasta. Itse ainakin tykkää kannattaa kotimaisia ja paikallisia tuotteita ja yrityksiä. Sillä ehdolla, että ne ovat kilpailukykyisiä muihin toimijoihin verrattuna.

Mistä kotimaisten verkkokauppojen kilpailuetu koostuu? Asiakaspalvelu on tietenkin tärkeä asia, jonka monet suomalaiset kauppiaat hoitavat kunnialla. Osa yrittäjistä ei sitä ole älynnyt, mutta ehdottomasti suomalaisilla verkkokauppiailla on mahdollisuus hoitaa asiakkaat paremmin kuin muilla kilpailijoilla.

suomalaisia verkkokauppoja

Myös toimitusaika puoltaa verkkokaupan sijoittamista Suomeen. Tällä hetkellä Virosta voidaan toimittaa tavaraa lähes yhtä nopeasti kuin Suomesta, mutta ainakin muista maista käsin toimivat yritykset ovat altavastaajia tässäkin tilanteessa. Mutta kuluttajan mielestä toimitusaika saa venyä, jos tuote on edullinen. Kaikkein hauskin esimerkki ovat puhelimien suojakuoret, jotka maksavat suomalaisissa verkkokaupoissa noin 5-7 euroa kappale. Ne tulevat muutamassa päivässä kotiin, mutta monet kuluttajat haluavat säästää 2-3 euroa vielä tuosta hinnasta ostamalla kännykän kuoret Aasiasta odottamalla 20-30 päivääkin tuotteiden saapumista.

Näistä asioista suomalaisten verkkokauppojen kilpailuetu koostuu verrattuna ulkomaisiin kilpailijoihin tällä toimialalla. Jos haluat lukea lisää verkkokaupoista ja tästä toimialasta asiakkaan näkökulmasta, niin Kuluttajaliiton verkkosivuilta saat lisätietoa.

Näillä vinkeillä ja ajatuksilla suomalainen verkkokauppa kohti kunniaa ja menestystä! Toivottavasti vuosi 2015 on kaupan alalla positiivisempi, kun juuri loppunut taantuman kuihduttama kauppavuosi.